Asiatisk kæmpe skorpion

 IMG_0547                                

Dansk navn Asiatisk kæmpe skorpion
Engelsk navn Giant forest scorpion eller Asian hissing scorpion
Videnskabeligt navn Heterometrus scaber
Udbredelse/levested Lever i stort set hele Thailand, Kina og Vietnam, kan også findes i Indien, Sri lanka og Cambodia. Som regel lever den i skove og områder med tropisk og subtropisk klima.
Vægt
Højde/længde  Dette er en af verdens største skorpioner og kan blive op til 7 cm
Levealder Op til 13 år.
Drægtighed Skorpionens drægtighed er et meget spændene emne, de føder nemlig levende unger, men disse unger kommer fra æg der er klækket inde i moderen. Efter parring vil det tage æggene ca 5 måneder at klække, afkommet vil være larver. Den tid det tager for larverne at udvikle sig til skorpioner inde i moderen er ca 2 år. Larvene overlever og udvikler sig ved at spise ubefrugtede æg som også bliver produceret inde inde i moderen.
Antal unger 10-16 unger
Kønsmoden  Starter når de bliver mellem 4-5 år, selve parringen sker unde en såkaldt parringsdans.
Føde Insektivore/ carnivore altså både insektæder og kødæder, dette vil sige at kosten i fangenskab kan bestå af enden fårkyllinger, græshopper eller melorme. En gang imellem kan der gives en pinky (nyfødt museunge) i stedet. Skorpioner spiser meget sjældent, fodring engang hver 14. dag vil være rigeligt.

Biologi:

den asiatiske kæmpe skorpion har et yderst smukt og enkelt udseende. Den er helt metal- sort over hele kroppen og da den er et leddyr, dvs. skelettet sider uden på krppen, har den en smuk og klar glans, som også gør den meget mekanisk at se på. Dette er en god begynder skorpion da den er nem at passe og ikke er særlig giftig. Alle skorpioner er giftige, men denne skorpions gift svare kun til et bistik, visse skorpion gift kan være dødelige for mennesker. Som ung vil skorpionen ikke starte med at have denne flotte farve, ii stedet vil den være hvid eller cremefarvet, den sorte farve vil dog hurtigt komme til syne efter et par uger. De er ikke sociale dyr men kan godt holdes sammen i mindre flokke, højst 3 individer og ingen hanner sammen. Man bør aldrig håndtere skorpioner da de er meget temperamentsfulde og helt sikkert vil forsvare sig.

 

Vidste du at:

skorpionen er en spindler? Dvs den er i familie med edderkopper

i skorpionens skelet findes der et stof som gør dem selvlysende i UV- lys?

Man kan næsten altid være sikker på at em skorpion er giftig hvis dens kløer er små?